Президентът на САЩ Джо Байдън очевидно е останал много доволен от победата на националния отбор на страната му с 1:0 над Иран на Световното по футбол в Катар.

Двубоят бе трети и решителен от група В, а успехът, постигнат с красив гол на Кристиан Пулишич в края на първото полувреме, класира янките на осминафинал. Там те ще срещнат Нидерландия. Селекцията е с победа и две равенства дотук.

Новината за победата над персите Байдън научи от човек от своя екип, докато бе на посещение в завод за компютърни чипове в Бей Сити, щата Мичиган. След като разбра крайния резултат в доста политизирания мач, довел до ново напрежение между двете страни (и футболни федерации), той веднага излезе на подиума и се обърна към събралите се хора.

"САЩ победи Иран с 1:0. САЩ - 1, Иран - 0. Мачът свърши. Това е голяма победа, хора. Когато говорих с треньора и играчите, аз им казах: "Можете да спечелите". И те отвърнаха: "О, да". Те го направиха. Бог ги обича. Както и да е, смятам, че искахте да чуете това", обърна се Байдън към множеството, след което отново слезе от сцената, за да продължи да се снима със събралите се.