Кристиано Роналдо е близо до подписването на договор със съудитския “Ал Насър” на стойност 200 милиона евро на година, съобщава испанският вестник “Марка”.

Контрактът е за 2,5 години и ще бъде подписан след приключване на участието на Португалия на Световното, добавя мадридското издание. До момента няма коментар от страна на играча или неговия мениджър.

Роналдо е “свободен агент”, след като преди дни се раздели с “Манчестър Юнайтед” по взаимно съгласие. Той имаше оферта от “Ал Насър” още през лятото - още тогава поиска да си тръгне от “Олд Трафорд”.

Твърди се, че нито един голям европейски клуб не иска Роналдо, не и придвид високата му заплата. Наскоро “Байерн” (Мюнхен), с който бе свързван, отрече за пореден път, че иска да го привлече. Охладнял е също така интересът от страна на “Челси”.

Все още изглежда доста нереално португалецът да премине в клуб като “Ал Насър”, предвид факта, че все още иска да играе в Шампионската лига, да печели трофеи, поставя рекорди и т.н.

200 милиона на година обаче са много сериозни пари, макар че Роналдо е достатъчно богат. Такова заплащане би го направило най-високоплатеният спортист в света, изкарвайки много повече от звезди като Леброн Джеймс, Лео Меси, звездите в щатските отборни спортове, голфърте и т.н.