Илон Мъск и Тим Кук са се "сдобрили" след среща тази седмица, стана ясно от съобщения на Мъск в социалните мрежи. Преди седмица новият собственик на Twitter обяви, че Apple смяа да премахне приложението на платформата от своя онлайн магазин.

"Тим беше ясен, че от Apple никога не са имали намерение да правят това", призна след срещата Мъск.

И не разкри каква е била реалната ситуация с приложението на Twitter - макар че бивш негов служител разкри, че компанията в Купертино е отбелязала някои проблеми с приложението в близкото минало.

Заплахата Twitter приложението да изчезне от най-популярния смартфон в САЩ бе сериозен проблем за Мъск, който заплашваше напълно да убие новата му придобивка.

Налице е обаче и друг казус, който не е ясно дали е бил обсъждан от двамата топ мениджъри - рекламите на Apple в Twitter. Подобно на много други, и Кук се отдръпна от платформата, за което Мъск се оплака публично.

Основателят на Tesla се оплака и от практиката на Apple да взима 30% от вътрешните плащания в приложението - което според някои анализатори е причина Мъск да не бърза с въвеждането на платения Twitter Blue.

Милиардерът продължава да се среща с мениджъри и да се бори за запазване на добрите отношения с рекламодателите. По всичко личи, че след първоначалния шок от масовите уволнения и странното поведение на Мъск, платформата за микроблогинг все пак ще оцелее.