Twitter спира масовите уволнения и съкращения на персонала и започва дори да търси нови хора, стана ясно от запис на среща на Мъск с останалите работници в компанията, публикуван от Verge.

Новият собственик, милиардерът Илон Мъск, е обявил това в същия ден, в който е уволнил мнозинството от хората в отдела по продажби.

В последните две седмици Мъск съкрати екипа на социалната мрежа с няколко хиляди души. Някои от тях - заради естествени съкращения на персонала. Други - защото изразиха критика към неговото управление на компанията публично.

Оказа се, че много от изгонените са софтуерни инженери, ключови за работата на социалната мрежа. Затова Мъск сега търси нови. Както и нови попълнения на отдела за продажби.

От записа се разбира още, че Мъск няма намерение за момента да мести централата на компанията в Тексас, както направи с най-известния си бранд - Tesla.

Милиардерът също така е казал, че преместване в Тексас може да създаде впечатлението, че Twitter "е станала от лява на дясна платформа". Според него обаче тя всъщност ще има за цел да представя умерените политически позиции в САЩ и да дава възможност на всички да обменят свободно мнения онлайн.