ЦСКА-София се класира за четвъртфинал за Купата на България, след като се наложи над столичния "Септември" с 2:1. Головете за тима на Саша Илич вкараха Маурисио Гарсес и Дюкенс Назон от дузпа след почивката, Асен Георгиев върна едно попадение за "домакините" в края на срещата.

Въпреки че "Септември" бе символичен домакин, мачът се игра на стадион "Българска армия" по взаимна уговорка между двата отбора. Клубът от "Драгалевци" се  решил на този ход, за да не плаща наем за ст. "Васил Левски".

В предишния кръг ЦСКА-София елиминира с големи мъки третодивизионния "Гигант" (Съединение) - спорът бе решен с дузпи. И днес в дъждовния, студен ден - работен и по време Световно, "червените" (играха в черно заради "гостуването") победата не дойде никак лесно. В края отборът на Саша Илич бавеше, за да печели време.

Това бе последният мач и за двата отбора тази година.

Първото по-добро положение пред една от двете врати бе за Септември. В 11-ата минута юношата на "Левски" Мартин Петков навлезе добре в наказателното поле и нанесе диагонален удар, който бе избит от вратаря на "червените" Димитър Евтимов.

В 13-ата минута Жеферсон направи пропуск за ЦСКА-София. Малко след половин час игра Маурисио Гарсес имаше шанс да вкара с глава, но топката при удара му излезе в аут.

В 55-ата минута ЦСКА-София откри резултата. Тибо Вион проби отдясно и центрира, като защитникът на "Септември" Асен Георгиев не успя да избие топката и я заложи на Маурисио Гарсес. Бразилецът преодоля с първото си докосване съперник и след това с левия крак насочи топката във вратата.

В 60-ата минута Станислав Шопов вкара много хубаво попадение с техничмен удар с левия крак след асистенция на Брадли Де Нойер. При преглед ВАР се оказа, че Християн Петров е бил в засада в началото на атаката и голът не бе зачетен.

В 68-ата минута вторият гол за "червените", бе факт. След пробив на Гарсес отляво отново Асен Георгиев сгреши, като при плонжа си удари топката с ръка, която се намираше в неестествено положение. Съдията Никола Попов отсъди дузпа, а резервата Дюкенс Назон я превърна в гол с мощен удар.

След почивката дебют за ЦСКА-София направи Симеон Александров, който премина на "Армията" точно от "Септември".

В 77-ата минута голям пропуск за "Септември" направи Атанас Кабов, който нанесе диагонален удар, минал покрай дясната греда на Димитър Евтимов.

В 81-рата Мартин Петков бе изведен само срещу Евтимов, който блокира удара му, а при добавката Димитър Костадинов стреля в празната врата, но Християн Петров изби с шпагат пред голлинията. 

Символичните домакини все пак стигнаха до попадение, след като Асен Георгиев вкара с глава в 83-ата минута след корнер на Костадинов.

В добавеното време резервата на "Септември" Радослав Живков, който е преотстъпен от ЦСКА-София, пропусна да изравни при разбъркване след корнер.