Мексиканската звезда на бокса Канело Алварес се извини на Лионел Меси, след като обвини нападателя на Аржентина в липса на уважение към родината му и нейните символи, след мача между двата тима на Мондиала.

Световният шампион се закани на Меси заради видео от съблекалнята на "албиселесте", в което се вижда мексиканска фланелка в краката на №10.

"Моля се на Господ да не го срещна", рече Канело, но след като получи много критики, направи крачка назад и се извини на капитана на Аржентина.

"В последните дни бях обзет от страстта и любовта, която изпитвам към страната ми и направих коментари, които бяха неуместни, за което искам да се извиня на Меси и на хората в Аржентина, написа той в Туитър. - Всеки ден учим по нещо ново и този път беше мой ред."

"Желая и на двата отбора много успех в мачовете им, като ще продължим да подкрепяме Мексико", написа още боксьорът.

Самият Меси коментира снощи, че не намира за необходимо да се извинява, тъй като не е направил нищо нередно, не е подритвал фланелката, не се гаврил с нея. Това са неща от съблекалнята, рече капитанът, имайки предвид, че не е изключение да има екипи по земята. В случая - фланелката е била разменена. 

Не се вижда Меси да я тъпче, да си бърше обувките и да ругае по Мексико - все неща, за които беше обвиняван и от боксьора.