"Лудогорец" и "Левски" завършиха 0:0 в отложен мач от Първа лига в Разград - последен в родния шампионат за календарната година. След броени дни двата тима ще спорят и за Купата - отново на терена на "орлите". 

А равенството остави ЦСКА-София на върха през зимата - с една точка повече от шампиона при вече равен брой двубои - по 18. "Левски" е шести - на 14 т. от "червените".

Днес "сините" съжаляват повече за трите точки, тъй като пропуснаха повече и по-чисти положения. Те имаха отявлено преимущество от началото до средата на второто полувреме. Техен гол не бе зачетен с ВАР, удариха греда... Преди почивката видеоасистентът се намеси и отмени пък дузпа за домакините.

"Лудогорец" и "Левски" играха мудно през първото полувреме, но създадоха две положения за гол.

Георги Миланов пропусна за "сините" с неточен удар от няколко метра, а Кирил Десподов създаде опасната ситуация за домакините. Негов пас бе пресечен пред вратата на "Левски", а след рикошета топката закачи ръката на Келиан ван дер Каап. Станислав Тодоров първоначално даде дузпа, но я отмени след видеоповторение, при което бе отчетено, че има рикошет от съотборник на "синия" бранител.

"Левски" натисна "Лудогорец" през втората част, зареди опасности и успя да стигне до гол, който остана незачетен. В 62-ата минута Георги Миланов стреля от дъгата и топката рикошира в гърба на Роналдо, след което прехвърли Серджио Падт и влезе в мрежата.

Халфът обаче удари в лицето играч на "Лудогорец" преди шута и Тодоров отсъди нарушение след нов видеопреглед, като вдигна и жълт картон на Миланов.

"Левски" създаде следващото си положение в 70-ата минута. Влезлият като резерва Ивелин Попов дриблира в наказателното поле и подаде наляво за Марин Петков, който отправи диагонален удар. Топката обаче се отби от гредата и се търкулна пред голлинията.

В 80-ата минута и "Лудогорец" получи отлична възможност да открие - единствената си след антракта. След разбъркване в наказателното поле на "Левски" топката попадна в Доминик Янков на отлична позиция, но националът стреля неточно.

Филип Кръстев също направи сериозен пропуск за "Левски" в заключителните минути.