Най-доброто приложение за Android тази година, според класацията на Google Play, е Dream - генератор на изображения с изкуствен интелект, обяви техногигантът.

Творението на Wombo е една от десетките популярни апликации, за Android, iOS, браузър или компютър, които създават изкуство по текстово описание - в различни стилове и жанрове - и се ползват с изключителна популярност. А тъй като генерирането на изображения изисква и изчислителна мощ, създателите печелят добре от кредити за генериране и подобряване на дигитални рисунки.

Социалната платформа BeReal, която принуждава потребителите, които искат да я ползват, да пускат ежедневни и ненагласени снимки, е победител по избор на потребителите. Android-версията на популярната "пуцалка" Apex Legends Mobile пък е шампион сред игрите, а Genshin Impact печели награда за най-добра развиваща се игра.

Todoist е най-популярното приложение за умни часовници, а Stigma App е най-доброто приложение за "добро" - платформа за обсъждане на психическото здраве.

:Много от същите игри и приложения бяха сред най-популярните в списъка на Apple, обявен преди дни. Отличават се GoodNotes 5, която поддържа популярния Apple Pencil, ViX - приложение за умене на испански, пъзелите на Moncage и стелт играта El Hijo.