И миналата вечер на Световното първенство в Катар поднесе изненади. Германия и Белгия, които бяха сред фаворитите за спечелването на турнира, отпаднаха безславно.

Вместо тях на осминафиналите ще играят много по-скромните на хартия отбори на Япония и Мароко, които дори успяха да се преборят за първите места в своите групи.

На новината за преждевременното изхвърляне на "Маншафта" и "Червените дяволи" Интернет реагира по типичния си начин - с безмилостни подигравки. За пореден път класа и елегантност демонстрираха гениите в рекламното изкуство на "Раян Еър", които директно пратиха двата колоса на европейския футбол по домовете им... на борда на самолет на компанията.

Авиокомпанията взе на подбив и тимовете на Полша и Франция, като посочи, че оставането на държавите в първенството се дължи на двете им звезди - съответно Войчех Шчесни и Килиан Мбапе.

Критики бяха отправени конкретно по адрес Ромелу Лукаку. Белгийският таран на няколко пъти направи непростими пропуски в срещата срещу Хърватия и е главният виновник за ранното напускане на турнира, що се касае за снощния мач. Затова потребител в "Туитър" сравни уменията на "деветката" със сина на бившата звезда на "Манчестър Юнайтед" Уейн Руни. 

За Германия това е второто поред отпадане от групите на Световно първенство. Големи надежди бяха възлагани на Ханзи Флик да върне тима към шампионатната му форма през 2014 г. 

Вместо това сега германците трябва да търпят шегите и на бившия треньор от Висшата лига Нийл Уорнък. Той сравни спорния победен гол на Япония над Испания (чрез който "самураите" изпревариха германците в групата) с отмененото попадение на Англия срещу Германия на Световното през 2010 г. и обяви:

"Каквото повикало, такова се обадило".