Какъв е Володимир Зеленски - антихриста или малък демон?

Дебат на тази тема се заформи в руско пропагандно предаване по държавната телевизия "Россия 1" между анализаторите Араик Степанян и Александър Камкин.

Въпросът бе повдигнат, след като политологът Васил Вакаров възкликна с тъга в гласа:

"Никога не съм вярвал, че Зеленски може да стане такъв сатанист".

След колективно одобрение в студиото думата взе Степанян:

"Искам да продължа тази болезнена тема. Това е религиозна, психологическа, народна тема. Трябва да поставим акцента по-конкретно и да не се стесняваме. Смятам, че Православната църква трябва да провъзгласи Зеленски за второто пришествие на антихриста", обяви той и оповести с пълно гърло: "Официалният антихрист! От гледна точка на православието, той е класически антихрист! Трябва да забравим фамилията "Зеленски"! Просто трябва да кажем: "Зеленски, той е антихристът!" И чрез действията си, фактически, практически и документално - той сключи сделка с дявола и изпълнява клаузите по договора. Не може да има дипломация и фамилиарничене. Трябва да осъзнаем, че това унищожава православието."

След Степанян дойде ред на неочаквания му опонент Камкин.

"Араик, не съм съгласен с вас. Ласкаете Зеленски като го наричате антихристът. Той е нищо повече от малък демон. Да, той служи на антихриста. Той строи камък по камък"...

Но Степанян не успя да се удържи и издаде вопъл:

"Има толкова много кръв, има море от кръв, море от украинска кръв, схизма в църквата. Това не може да бъде постигнато от малък демон! Той със сигурност е антихристът", отсече анализаторът. 

Но преди да продължи бе прекъснат от неумолимия Камкин, който натърти: 

"Той-е-на-служ-ба! Леко надценявате "Зеленски". Поставяме кавички около името му, разбира се"!