Хора, дайте да спрем тия караници, тия разделения и за коледните празници да плеснем с ръце, па да се прегърнем! Стига сме се освирквали един друг - така само позволяваме на врага да ни атакува и побеждава с лекота. Ето, скараха се Румен и Бойко, и Марк Рюте веднага се възползва да ни удари една секира за Шенген.

Да, вярно е, че президентът и бившият премиер напоследък са биз-бизе, ама то тая новина, докато стигне до нидерландците, Рюте вече си е написал писмото до Дядо Коледа с най-съкровеното си желание. А то гласи: „Мили Дядо Коледа, нека и тая година България не влезе в Шенген!“

Та, мили приятели, нека се вземем в ръце и започнем съвместна офанзива срещу всички онези, които искат да видят България ограбена, съсипана и унищожена...

Не, не тия имам предвид, те спечелиха изборите. За холандците говоря. И за Дядо Коледа и джуджетата му. Не, не осемте джуджета, дето софийската прокуратура им открадна завода. Нормалните джуджета, дето опаковат подаръци. Не, не тия в Брюксел с еврофондовете, те не са джуджета и еврофондовете не са подаръци. Е, как не ми вярвате? Какви магистрали, какви зърнопроизводители? Аз говоря за джуджетата от Северния полюс. А, нямало било, не вярвате в приказки. Ама на президента вярвате, а!?

Айде сега и за джуджетата се скарахме. Спрете се вече! Нека се обединим около една концепция за влизането ни в Шенген. Да поканим Марк Рюте да се убеди, че сме достойни да влезем. В Шенген, в Еврозоната, Евровизия, Европейското по футбол, в Г7, Г8, Г25,  абе навсякъде трябва да ни приемат с радост и благодарност.

Макар че май Маркс беше казал, че не желае да членува в никой клуб, който приема точно него за член. Не, не оня Маркс, Граучо Маркс. Ама да не почваме сега и за Маркс драмите. И двамата са смешници, просто единият е имал талант.

Та нека поканим Рюте и заедно с него да измажем тържествено последната сграда, която ни спъва от 2011 година за членството в Шенген. Още тогава Борисов каза, че една сграда остава да измажем, и сме вътре... Ако питате жените на средна възраст, които вече имат известен опит в живота, те ще ви кажат, че ония, дето ги обещават тия работи, обикновено не успяват да влязат.

Покрай измазването на къщата, можем да организираме и една програма на Марк Рюте, накрая на която не само гарантирано ще вкара България в Шенген, ами ще изкара и Нидерландия от там.

Задължително трябва да го заведем на прасе. Това трябва да стане в района на оградата с Турция, щото Рюте дава пари за нея, да види, че прасе от там не минава. Не и, ако не бутне колкото трябва на митничаря, де. Ще направим една гонка на прасето в калта около границата, ама за да не се уморява гостът, ще гоним свинкята с полицейска патрулка. Тъкмо да види как нашите герои полицаи рискуват живота си, опитвайки се да заловят вражеските имигранти, тръгнали, моля ти се, да търсят по-добър живот на Запад.

Абе кои са те, че ще искат по-добър живот от нашия, бе, алооо? Нали и те, ако заживеят по-добре от нас, съвсем ще се скапеме. Стига ни това, че румънците ги приеха в Шенген, а нас не, нека поне бежанеца да мачкаме в калта, че да не сме ние най-доло. Та нека се повози Рюте на полицейска патрулка, ама истинска такава - с бензин за 20 километра само. И летни гуми. Ще го пуснем с 200 по магистралата, малко в насрещното, малко по тротоарите в Нова Загора, с пълна газ през зебрите, после пак на магистралата в аварийното, даже може да спрем на аварийки между тировете да се изпикае, че и той е човек, и той нужди има, и после обратно на границата.

Прасето като го хванем, ще минем първо през лабораторията, да ни кажат, че всичко е наред с него, нема нужда да правиме тестове, дай 100 лева и бегай. После ще го закараме на кръчма, ма как си трябва – салати, шкембета, печено прасе, ракии, вина, водки, певици, кючеци, малко кютек и в 2 сутринта един фоейрверк за кеф. Нищо, че не е Нова година. У нас за шефа всеки ден е Нова година! После ще го пратим да види как организираме избори. Даже може и да участва, ако иска, нищо, че не е български гражданин и не знае български. Ще намерим кой да му помогне, да му попълни декларацията, да му каже къде да тегли хиксчето, а даже и 50 лева ще му дадем. Така ще си върне половината от това, дето е дал за прасето в лабораторията.

Ако Рюте е истински мъж, ще остане и за броенето на бюлетините. За тая част от шоу програмата, ще го закараме в София, в зала „Арена Армеец“, ще го заключим там за три дни без храна и вода и ще го оставим да пише като другите преброитeли SOS  с дъха си по прозорците. Ама и те па са едни наивници, значи – не им ли е ясно, че ги затварят там, за да излезе резултатът? К‘во броят и те толко - пишат к‘вото трябва и ги пускаме. Не, това не е отвличане. Нали не ги бият..

Макар че, като се замисля сега, защо верно боят не беше включен в новия изборен кодекс? Така нещата ще се ускорят - три шамара и за кмет е избран който трябва, две бухалки по тиквата и премиер е човекът с бухалките. Само дето кадрите в тоя бранш с боя понамаляха през последните десетилетия, а и борческите школи вече не са онова, което бяха. Нема ора. Обаче па футболистите ни седят без работа, така че може тоя път футболистчета да впрегнем за политическите ни дела. Няма да чупят уши, а капачки, ма пак върши работа.

А накрая, след като Рюте участва лично в нашите избори, няма да има очи да казва, че нещо в България не е наред. И да не е наред, кой е виновен, а? Той Румен Радев вече му го каза. Нидерландците са виновни за това, което не върви в България!