Краля на футбола Пеле разпространи изявление от болничното си легло, в което заяви, че се чувства силен и с много надежда в опит да успокои приятелите си и феновете по света.

Вчера медии и световни агенции съобщиха, че легендарният бразилец получава вече само палиативни грижи, след като химиотерапията в битката с рака на дебелото черво не дава резултат. Той също така бе диагностициран с респираторна инфекция.

Информациите за състоянието му бяха противоречиви.

„Приятели мои, искам всички да сте спокойни и позитивни, каза Пеле в изявление в Инстаграм. - Аз съм силен, с много надежда и следвам лечението си както обикновено. Искам да благодаря на целия медицински и сестрински екип за всички грижи, които получих.

Имам много вяра в Бог и всяко послание на любов, което получавам от вас по целия свят, ме държи пълен с енергия. И да гледам Бразилия на Световното първенство!

Благодаря ви много за всичко.”

Последва и изявление от болницата “Алберт Айнщайн”, в която №10 се лекува.

"Той се повлиява добре от лечението на респираторна инфекция, не се наблюдава влошаване през последните 24 часа", обявиха лекарите.

В петък Пеле потвърди, че е в болница, като уточни, че хоспитализацията е планирана. По-късно "Ройтерс", позовавайки се на медицински доклад от болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, съобщи, че бразилецът е бил диагностициран с респираторна инфекция, но състоянието му остава стабилно.

Вестникът "Folha di Sаo Paulo" обяви, че трикратният световен шампион е под палиативни грижи, след като тялото му е спряло да реагира на химиотерапията. Палиативните грижи помагат за облекчаване на болката и задуха при онкологично болни.

Нито семейството му, нито от болницата са съобщили до момента дали ракът се е разпространил в други органи.

Пеле претърпя операция заради тумор на дебелото черво през септември миналата година.