Франция продължава марша в защита на световната си титла с 3:1 над Полша в поредния осминафинал на Мондиала в Кипър. С два гола и асистенция блесна Килиан Мбапе, показвайки защо е сред най-големите звезди на футбола днес.

Оливие Жиру пък подобри рекорда на Тиери Анри и вече е реализатор №1 на "петлите" с 52 попадения. Франция чака Англия или Сенегал в битката за място на полуфинал.

Тимът на Полша изигра може би най-силния си мач на Мондиала, но това се оказа недостатъчно за нещо повече от почетна загуба и отпадане.

През първото полувреме "Дружина полска" играеше като равен на един от големите фаворити. Не даваше празни пространства, не позволяваше опонентът да има контрол. 

Стабилни изяви имаше Войчех Шчесни, а в края на полувремето поляците пропуснаха да поведат в резултата. Жиелински уцели Юго Лорис, последваха нови два опита, като при втория Рафаел Варан изби от голлинията.

И стана така, че тимът на Франция първи нанесе удар, оказал се може би решаващ. В 44-ата Мбапе изведе Жиру и таранът счупи жадувания рекорд на легендата Анри.

След почивката шампионите дирижираха събитията на терена, като не позволяваха на съперника да ги притеснява. Всичко вървеше за тях. В 74-ата Килиан Мбапе реално сложи точка на каквито и да било съмнения - 2:0. 

И за да направи вечерта специална, в първата минута на добавеното време с много красив гол с топовен шут в горния ляв ъгъл на вратата матира Шчесни за трети път.

Малко след това Полша получи дузпа за игра с ръка след разглеждане на ВАР. Роберт Левандовски изпълни лошо и Юго Лорис, който пък изравни рекорда на Лилиан Тюрам по брой мачове за Франция - 142, изби с лекота. 

Съдията обаче прецени, че вратарят е направил нарушение, скачайки по-рано напред, така се стигна до пребиване и този път Лева порази целта.