Прогнозите, че Сегенал ще затрудни Англия и дори може да поднесе изненада, не се сбъднаха. "Трите лъва" вкараха три безответни гола - 3:0, но на четвъртфинала ще срещнат световния шампион Франция, който по-рано днес по сходен начин се справи с Полша - 3:1.

Интрига в двубоя от Катар 2022 имаше само до първия гол, като африканците можеха да поведат в резултата и спора да придобие друг развой. Исмаила Сар пропусна добавка в 23-тата, след като топката срещна ръката на Джон Стоунс, но дузпа не бе отсъдена, тъй като това стана след рикошет.

Малко след това Диа искочи на добра позиция отляво, шутира, а Джордан Пикфорд трябваше да направи най-трудното си спасяване в мача. 

И както често се случва, при първата си по-добра възможност фаворитът отбеляза. В 39-ата британците най-после разиграха бързо и "по ноти", а Джуд Белингам подаде на Джордан Хендерсън, който откри.

Англия усети, че бързо може да затвори сблъсъка с втори гол. Той падна в 45-ата минута и го отбеляза Хари Кейн - първи за него в шампионата, след нова брилянтна акция на Белингам, този път през центъра.

Сенегал излезе мотивиран след почивката, но бързо получи трето попадение. В 57-ата Фил Фоудън комбинира с Хари Кейн, надбяга защитник и подаде на Букайо Сака, който направи 3:0.

До края мачът се доиграваше. Островитяните намалиха оборотите с мисъл за следващия двубой, а съперниците им опитаха да вкарат поне почетен гол, но не съумяха да го направят.

Следва един от мачовете на Мондиала - Франция срещу Англия.