Руският президент Владимир Путин се опита да повдигне духа на руснаците в понеделник, като кара кола по повредения след взрив през октомври Кримски мост, предаде Асошиейтед прес.

Докато шофираше, той обсъди ремонта на съоръжението с Марат Хуснулин, вицепремиер и отговорник за проекта. Разговорът им бе излъчен по руската телевизия.

Президентът също така разговаря с работници, участващи във възстановяването на 19-километровия  мост, който бе основният канал за превоз на доставки до Крим по време на руската военна операция в Украйна.

Атаката с камион-бомба на 8 октомври прекъсна движението по една от двете автомобилни ленти на моста. Русия обвини за атаката украинското военно разузнаване и отговори с няколко вълни от удари по украинските енергийни съоръжения и друга ключова инфраструктура, последната от които беше нанесена в понеделник.

С оглед на украинските заплахи за нови атаки срещу моста, Путин подчерта необходимостта от изграждането на магистрала по крайбрежието на Азовско море, която да свърже Крим с регионите в Южна Русия, съобщи Кремъл.