Една от най-големите компании за доставки в света - DHL - започва електрифициране на своя автопарк с помощта на Ford. От компанията обявиха, че до края на другата година ще бъдат доставени 2000 електрически микробуса E-Transit.

Това ще е първа поръчка от инвестиция от 7 милиарда евро от страна на германската компания, която предвижда смяна на 60% от автомобилите на компанията до 2030 г. За момента DHL вече има 27 000 елекрически микробуса.

Меморандум между DHL и Ford предвижда тези 2000 микробуса да са тестови, след това двете компании ще работят заедно върху нови продукти и решения за зареждане на електромобилите. Това ще помогне на Ford да развие своя каталог от електромобили.

DHL доставят по 1,8 милиарда пакета годишно и това е опит да намалят значително въглеродния си отпечатък, който заплашва солидните им печалби с растящите данъци и ограничения върху двигателите с вътрешно горене.

И други големи логистични компании тестват електромобили. FedEx експериментира със 150 от стартъп към General Motors, Nippon Express ползва и водородни, и електрически автомобили, DB Schenker има партньорство с Volvo.