Футболната самба на Бразилия дойде в повече на Южна Корея в може би най-неравностойния осминафинал на Мондиал 2022. "Селесао" вкара четири гола до 36-ата минута и спря с мисъл за четвъртфинала с Хърватия, а крайният резултат е 4:1. Можеше да бъде много по-голям, не като за Световно.

Неймар се завърна в игра, напук на прогнозите, че нямало да е готов за игра скоро заради контузията в глезена. Той вкара от дузпа в 13-ата минута. "Златистите" не бавиха съперника си много, Винисиус им даде заслужен и очакван аванс в 7-ата.

Ричарлисон продължи футболния танц в 29-ата, а в 36-ата Лукас Пакета очерта разгром. Все пак Бразилия забави темпото, наистина можеше да вкара и още, но нямаше нужда.

В 76-ата Сюн Хо Пайк заби прекрасно попадение с далечен удар, така корейците спасиха честта си. Че бяха близо и до второ порадение. 

След двубоя Неймар, който след почивката бе заменен, и съотборниците му изнесоха голямо знаме с лика и името на Пеле. Те дефилираха дълго с него, а такива имаше и по трибуните. Легендата се бори за живота си в болница в родината си. 

Преди срещата той изпрати поредно послание - към двата отбора, към феновете и Мондиала. 

А на четвъртфинала Бразилия ще има по-труден тест - поне като предварителни очаквания, срещу Хърватия.