Халфът от националния отбор на Австралия Камерън Девлин не изигра нито една минута на Световното в Катар, но си тръгна с много ценна вещ. Нещо, което вече струва състояние, а в бъдеще ще струва и много повече.

Девлин успя да вземе фланелката на Лионел Меси след осминафинала между двата отбора, завършил 2:1 за "албиселесте". Това бе мач №1000 в кариерата на №10, като той задмина Диего Марадона по голове в националния тим. И за първи път реализира в плейофен двубой на Световно.

Камерън Девлин, който е футболист на шотландския "Хартс", причака величието в съблекалнята, малко след като Лео получи наградата за Играч на мача и даде първото си интервю.

"Излязох на терена и първо утеших всички играчи на нашия отбор, а след това стиснах ръката на Меси, каза Девлин пред репортерите на летището в Сидни, цитиран от агенция "Ройтерс". - Никой не каза нищо и опитах късмета си, като казах "ще се видим вътре" и така стана."

Видеото се вижда как Меси подава фланелката си на Девлин и взима неговата.

"Исках някой от момчетата да има първа възможност, но никой не се възползва. Тогава си казах: "Защо не?", добави 24-годишният Девлин по повод това, че точно той е поискал фланелката на Меси.

"Не знам дали фланелката ми ще бъде на стената му или ще остане на пода в съблекалнята, но това не ме притеснява, важното е, че аз имам неговата. Дори съм изненадан, че взе моята", каза още австралиецът.

"Той определено не знае кой съм аз, но е достатъчно мил и скромен, за да покаже уважение", смята халфът.

Девлин призна, че ще пази фланелката на Меси у дома си и баща му ще се грижи за нея:

"Не мисля, че той ще позволи да бъде докосната повече."