Португалия опроверга прогнозите за равностоен сблъсък с Швейцария - 6:1 в последния осминафинал на Световното. “Трите щита” ще играят с Мароко в спор за полуфинала, като африканците сензационно елиминираха един от топ фаворитите - Испания.

Кристиано Роналдо не започна като титуляр за Португалия, но неговият заместник Гонсало Рамош заби хеттрик с доста ефектни голове. И футболният свят вече говори най-вече за него. Той е на 21 г. и е носи екипа на "Бенфика" в родината си.

Това бе първият хеттрик на Мондиала.

Рамош буквално разстреля Ян Зомер в 17-ата, а след това се разписа още в 51-ата и 67-ата минута. Другите попадения забиха Пепе в 33-тата, Рафаел Герейро в 55-ата и Рафаел Леао в добавеното време.

Мануел Аканджи бе точен за Швейцария в 58-ата.

Няма кой знае какво да се каже за мача. Алпийците отново не успяха да оправдаят големите очаквания на Световно и да достигнат по-далеч от осминафинал. Битка нямаше, Португалия наложи стила си отрано и даде да се разбере, че няма да допусне обрат, след като поведе рано.

Ходът на треньора Фернандо Сантуш да остави на скамейката Роналдо за сметка на младока Рамош се оправда. Преди мача огромна част от феновете и анализаторите в Португалия настояваха легендата да остане резерва, тъй като явно не е във форма, зает и от решаване на бъдещето си в нов клубен отбор.

Кристиано и тази вечер не беше напълно щастлив, след последния сигнал личеше, че остана недоволен, че не успя да отбележи. Негов гол не беше зачетен заради засада, след като влезе от скамейката.