Договорът на Желко Копич с “Ботев” (Пловдив) е прекратен предсрочно заради незадоволителни резултати, съобщи клубът официално днес.

Че хърватският специалист повече няма да води “жълто-черните" стана ясно още вчера. “Ботев” ще има трети наставник този сезон - поне към настоящия момент.

Желко Копич пое "канарчетата" през месец август тази година, като наследи на треньорския пост Азрудин Валентич. С хърватина начело “Ботев” изигра 14 мача в Първа лига, в които записа 6 победи, 7 загуби и едно равенство.

Отборът отпадна на осминафиналите за Купата на България след 1:2 срещу “Славия”.

От клуба обявиха, че в основната на решението за освобождаване на Копич е неизпълнението на поставените от ръководството задачи, както и конфликтите в треньорския му щаб. Двама треньори от щаба на Копич - Алекса Бошкович и Артур Ованесян, стигнаха до физическа саморазправа по време на последния шампионатен двубой на "жълто-черните" срещу “Арда” (Кърджали). 

Името на новия наставник ще стане ясно до края на годината и е много вероятно той да е българин този път.

А Копич използва социалните мрежи, за да благодари на клуба и феновете.

"Приключи моят ангажимент в Ботев (Пловдив). Дойдох в клуба, за да му помогна да се отлепи от последното място в класирането, в което го заварих, и да постигнем добри резултати. Заедно успяхме да го направим. Изкачихме се от 16-а до 10-а позиция в подреждането, като спечелихме 19 точки в 14 мача с голова разлика 24:17. 

Искам да благодаря на всички в Ботев. На клуба, на футболистите и на феновете желая много успехи в бъдеще, а на всички хора в България пожелавам весело посрещане на предстоящите празници", написа Желко Копич.