Ханзи Флик остава старши треньор на германския национален отбо, съобщи в. "Билд". Специалистът проведе 2,5-часова кризисна среща с президента на Футболния съюз Бернд Нойендорф и с вицепрезидента Ханс-Йоахим Вацке.

Флик запазва поста, въпреки отпадането на Маншфта още в груповата фаза на Световното. Това се случи на втори пореден Мондиал. Онзи ден оставка подаде мениджърът на селекцията Оливер Бирхоф.

"Германия е домакин на Европейското първенство през 2024 г. и това е един голям шанс за футбола в страната. Целта ни е да се представим успешно на тази турнир. Имаме пълно доверие в Ханзи Флик. Вярваме, че той и неговият екип могат да се справят с това предизвикателство", заяви Нойефдорф след срещата, преминала в "приятелска и конструктивна атмосфера".  

Флик заяви, че е оптимист, че отборът ще се представи значително по-добре на домакинското Евро 2024. Той пое отговорност за провала в Катар.

"Аз и моят треньорски щаб гледаме с оптимизъм към Европейското първенство в нашата страна. Убедени сме, че можем да постигнем много повече, отколкото показахме в Катар. Там пропуснахме голям шанс и ще си извлечем поуките от това.  Вярвам, че заедно с Бернд Нойендорф и Аки Ватце ще намерим правилния път", каза Флик.