Футболните федерации на Хърватия и Сърбия бяха глобени от ФИФА заради политически послания по време на Световното в Катар.

Наказанието на хърватите е на стойност 50 000 швейцарски франка (53 000 долара) и е заради вербални обиди към вратаря на Канада Милан Борян. Феновете бяха издигнали и знаме с неприлично послание към 35-годишния страж.

Борян, бивш играч на "Лудогорец", е със сръбско потекло. Той е роден в град Книн, където има етническо сръбско малцинство. През 1995 г., когато градът е превзет от хърватските сили по време на войната в бивша Югославия, той и семейството му напускат страната и се преместват в Канада. 

Глобата за Сръбската футболна федерация е в размер на 20 000 швейцарски франка заради транспарант с политическо послание относно Косово, който бе окачен в съблекалнята на тима преди мача с Бразилия.

На знамето бе изобразена Сърбия с включена и територията на Косово и надпис "Без предаване". Заради Косовската футболна асоциация подаде официално оплакване до ФИФА.

ФИФА наложи и глоба от 30 000 лири (32 000 долара) на Саудитска Арабия заради шест получени жълти картона в мачовете с Аржентина и Мексико.