Мароканската национална авиокомпания (RAM) отпусна седем допълнителни полета, с които да превози част от огромната група желаещи фенове до Катар за четвъртфинала от Световното първенство срещу Португалия в събота от 17 часа, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Мароко, последната останала африканска страна в турнира и първата арабска страна, достигнала някога четвъртфиналите, беше обхваната от еуфория от представянето на отбора в Катар след победите над фаворитите Испания и Белгия. Отборът и без това се радва на една от най-многобройните публики на Мондиала, като във всичките си мачове досега бе почти като домакин. 

Държавният авиопревозвач се е договорил Футболната федерация на Мароко само феновете с билети за мача в събота и временна входна виза за Катар да се качат на самолетите.

Въпреки това, няколко фенове в Рабат разкриха, че са успели да получат билети за полети само с входната виза и се надяват да купят пропуски за мача в Доха. 

В големите градове на страната са поставени видеостени, на които хиляди ще гледат мача. На площад "Джемаа ал-Фна" в Маракеш, обект от световното наследство на ЮНЕСКО, се чакат повече от 30 000 души.

В цялата страна магазините и сергиите търгуват активно със знамена, фланелки и тениски на националния отбор.

"Като гледам колко тениски съм продал, ми се иска Световното първенство да продължи вечно. Екипите на националния отбор са поскъпнали с около 30 процента заради голямото търсене", каза Зухир Сабир, собственик на магазин в стария център на Рабат, пише още Ройтерс.