Любослав Пенев вече не е старши треньор на ЦСКА 1948. Той съобщи решението си в изявление до БТА. Заедно с Пенев от клуба си тръгват спортният директор Радослав Здравков и главният селекционер Методи Томанов. 

За оставка на Пенев се заговори още вчера сутринта, информацията първи съобщи в. "Тема спорт". След това стана ясно, че имало срещи между Пенев и ръководни фактори в създадения през 2016 г. отбор.

"Бих искал да информирам футболната общественост, че взех решение да напусна поста старши треньор на ЦСКА 1948. Същото се отнася за спортния директор Радослав Здравков и за главния селекционер Методи Томанов. Клубът реши да промени начина на управление в спортно-техническата част и смятам, че при тези обстоятелства вече не съм му необходим. Всякакви други спекулации са излишни", заяви Любослав Пенев.

Пенев бе начело на ЦСКА 1948 от края на май тази година. Под негово ръководство тивът направи силен есенен полусезон, като заема трето място в Първа лига и достигна до четвъртфинал за Купата на страната. Победи "Левски" и направи равенства с "Лудогорец".

ЦСКА 1948 е в серия от от 10 поредни мача без загуба във всички турнири, като допусна едва две поражения в 20 официални срещи тази есен.