Селекционерът на португалския национален отбор Фернандо Сантош призна, че Кристиано Роналдо е останал "много недоволен" от факта, че не попадна в титулярния състав за осминафинала от Световното срещу Швейцария. 

Футболистът, който излезе вместо него - Гонсало Рамош, реализира хеттрик. Роналдо влезе като смяна, но не успя да се разпише. Както и в предишния мач на "Трите щита", Кристиано не остана на терена докрай със съотборниците си, прибра се сам в съблекалнята, като бе видимо тъжен. В контраст с настроението в лагера на тима.

След осминафинала се заговори, че Роналдо е отказал да тренира с резервите, че искал да си тръгне... Това бе опровергавано от играчи и хора от щаба. Самият Роналдо пускаше надъхващи постове в социалните мрежи, като в един от тях написа, че отборът е твърде сплотен, за да се повлияе от "външни дразнители, целящи да създадат интрига".

Очертава се Роналдо да е резерва и тази вечер - на четвъртфинала с Мароко от 17 часа.

"Имах разговор с Роналдо относно решението ми да не го поставя в титулярния състав, казах му в деня на мача след обяда. Обясних му моята гледна точка. Разбира се, той беше недоволен от решението, но никога не каза, че иска да напусне отбора. Крайно време е да спрем тези полемики и да оставите Роналдо на мира", каза Сантош пред репортери.

В същото време в лагера на Мароко дадоха да се разбере, че "биха се радвали", ако Кристиано остане резерва.