Вратарят на германските национали Мануел Нойер е счупил крак на ски и с това сезонът за него приключи. Новината съобщи самият капитан на германския национален отбор и вратар на „Байерн" (Мюнхен) в профила си в Инстаграм.

В профила си в социалната мрежа Нойер написа:

"Хей, момчета, какво да кажа, краят на годината определено можеше да мине по-добре... Докато се опитвах да прочистя главата си по време на ски почивка, получих фрактура на подбедрицата. Вчерашната операция мина много добре. Много благодаря на екипа от лекари! Въпреки това ми е болно да знам, че настоящият сезон е приключил за мен."

Германският национален вратар публикува снимка, на която е в болнично легло, а кракът му е в дебела гипсова превръзка.

„Байерн" (Мюнхен) също коментира контузията на Нойер. Оливер Кан заяви в официално изявление:

"Новината за контузията на Мануел шокира всички ни. Ние ще го подкрепим и ще го придружим по пътя към завръщането му. Той ще преодолее и тази сериозна контузия и ще се завърне на терена толкова силен, колкото преди."

Рекордът с контузиите на Нойер продължава

Спортният директор Хасан Салихамиджич обясни:

"Това, че Мануел е претърпял такъв инцидент, е ужасно и, разбира се, всички наши мисли са с него. Говорих с него вчера и днес, операцията мина възможно най-добре. Мануел ще получи цялата подкрепа, от която се нуждае. Той е силна личност и ще се върне. Пожелавам му всичко най-добро, той може да разчита на ФК "Байерн"!"

Това не е първият случай през този сезон, в който Нойер получава контузия. През октомври и ноември той вече беше пропуснал седем мача на „Байерн" заради контузия на раменната става. Сега баварците отново ще трябва да се справят без своя капитан, но този път за много по-дълъг период от време.

Ако баварците не направят трансфер, това означава, че Свен Улрайх ще бъде титулярен вратар до края на сезона. С изключение на сезон 2020/2021 34-годишният футболист е заместник на Мануел Нойер от 2015 г. насам. За Улрайх тази роля не е нова.

През сезон 2017/2018 г. той е заместник на Нойер през по-голямата част от сезона, тъй като Нойер дълго време е с контузия на крака.