Бразилската звезда Неймар написа послание в социалните мрежи, с което благодари на вече бившия селекционер на "златистите" Тите. Треньорът обяви, че напуска поста след отпадането на четвъртфинал на Световното.

"Преди да се срещнем лично, сме играли един срещу друг много пъти. Ако трябва да бъда честен, мислех, че си много досаден! Защото изградихте отбор, с който направихте всичко, за да ме победите и дори говорехте лоши неща за мен. Но съдбата си прави шеги, нали? Тя те постави като треньор, а мен като номер 10", така започва текстът на нападателя.

"Познавах те като треньор и вече знаех, че си много добър, но като човек си много по-добър! Срещна ме и знаеш кой съм. И това е важното за мен. Пиша ви, за да ви благодаря открито за всичко: за всички указания, които ни дадохте, а те бяха толкова много.

Винаги ще бъдеш един от най-добрите треньори, които някога съм имал или ще имам, и винаги ще те хваля. Имахме страхотни моменти, но имахме и моменти, които ни нараняваха много - и този последен момент ще ни боли дълго време. Вие заслужавахте тази титла, ние всички я заслужавахме за всичко, което направихте и за всичко, от което се отказахте, за да се опитате да постигнете нашата най-голяма мечта. Но Бог не искаше това и ние ще издържим. Бог ни е дал всичко!", продължава Неймар.

И завършва по следния начин:

"Благодаря ви, професор Тите, за цялото обучение! Ако има фраза, която никога няма да забравя, тя е "да бъдем психически силни" и ще трябва да сме много силни в този момент. Големи прегръдки, благодаря ви."

Това е второ подобно послание. Часове след злощастното отрадане с дузпи от Хърватия, "десетката" използва Инстаграм, за да излее чувствата си.

"Чувствам се физически разрушен. Това е загубата, която ме нарани най-много, която ме остави парализиран за десет минути и след която не спрях да плача. За съжаление раната от нея ще ми остане дълго време", написа Неймар.

"Борихме се до самия край и заради това съм най-горд от съотборниците си. Нямаше никаква липса на желание и отдаденост. Тази група от играчи заслужаваше, Бразилия заслужаваше. Благодаря на всички ви за подкрепата към нашия национален отбор. За съжаление не се получи", гласеше постът на аса на "Пари Сен Жермен".