Селекционерът на бразилския национален отбор по футбол Тите подаде оставка след отпадането срещу Хърватия с дузпи на четвъртфинал на Световното първенство в Катар.

Тимът на Бразилия, сочен за основен фаворит за спечелването на титлата, не успя да преодолее хърватите в редовното време и продълженията - 1:1. При дузпите "ватрените" триумфираха с 4:2.

"Много тежка загуба, но аз съм напълно в мир със себе си. Край на цикъла, заяви Тите, цитиран от телевизия ESPN. - Но това решение съм го взел не сега, а преди година и половина. Аз не съм двуличен човек. Не съм водил отбора, за да спечеля титлата и след това да правя драми, за да ме оставят на поста още и още. Всеки, който ме познава, знае това много добре."

Попитан каква оценка би си поставил сам и какъв селекционер на Бразилия е бил, той отговори:

"Само времето ще покаже. Болката, колкото и човешка да е, не мога да я елиминирам. Емоциите са силни в момента. Не съм в състояние да дам оценка на цялата свършена работа. С течение на времето вие ще направите тази оценка, сега нямам тази способност след елиминирането ни по този начин."

"Работата, която свършихме дотук, беше един цял процес. Имаше моменти, в които нещата изглеждаха добре. И такива, в които не изглеждаха добре. Но това продължение няма как да бъде прието".

"Още преди началото на Мондиала казах, че след това първенство си тръгвам. Нямам причина да лъжа. Спечелил съм всичко в моята кариера, само не Световната титла", завърши 61-годишният специалист, чието истинско име е Aденор Леонардо Бачи.

Неймар не е сигурен дали ще продължи да облича екипа на “селесао”

Неймар заяви, че не е сигурен дали ще продължи за играе за страната си.

"Честно да ви кажа, не знам. Мисля, че да се говори сега е лошо, защото е много тежък момент. И може би не мисля правилно", заяви емоционалният Неймар пред журналистите, които го очакваха след мача пред съблекалнята.

"Да кажа, че това е моят край с националния отбор е нещо, което е разрушително за моята личност. Но не гарантирам нищо различно, не гарантирам нищо друго. Нека вървим напред и ще видим. Искам да си взема малко време, да помисля. Искам да осъзная какво искам за себе си. Не затварям вратата, че ще играя за Бразилия отново. Но не можа да кажа и на 100 процента, че ще се върна за следващите мачове", допълни звездата на "Пари Сен Жермен".

Неймар излезе и от терена, и от съблекалнята под ръка с опитния Дани Алвеш. Самият Алвеш пък обяви, че приключва с националния отбор, но все още иска да играе на клубно ниво. Неи бе пресрещнат от сина на хърватския национал Иван Перишич. Малкият прегърна звездата, беше му отвърнато със същото.

За Неймар каза няколко думи и селекционерът Тите. Той заяви, че атакуващият полузащитник е бил планиран да изпълни петата дузпа за Бразилия, но след пропуските на Родриго и Маркиньос неговият ред така и не дойде. Много малка утеха за него е днешното му попадение, с което той откри резултата в началото на продълженията. С него той има 77 гола и се изрвани с Краля на футбола Пеле.

"Той щеше да бие петата дузпа, защото това е ударът, който поемат най-силните. Това е дузпата с най-голямото напрежение, но не стигнахме до нея", рече Тите.