Платената версия на Twitter - Twitter Blue - отново е достъпна за всеки, който е готов да плати 8 долара на месец, като единственото ново изискване е наличието на телефонен номер.

Така пак всеки потребител може да се сдобие със "синята чавка", която потвърждава, че профилът е верифициран. Именно това бе причината екипът на Мъск да спре временно Twitter Blue, когато се появиха стотици верифицирани профили на известни личности и самия Мъск. А стотици мемета и шеги се подиграваха на милиардера и неговото управление на социалната мрежа.

В добавка, платенията абонамент ще струва 11 долара за тези, които се записват през iOS - потребителите с iPhone и iPad, тъй като Apple прибира 30% от подобни плащания. А хората, абонирали се по старите цени (3-5 долара), ще трябва да се абонират пак.

Освен до "синята чавка", Twitter Blue позволява да се редактират туитове, да се качват видеа с 1080p качество, както и достъп до режим на четене, който премахва рекламите.

След абониране обаче, всякаква промяна на профилната снимка, външното име (което виждат всички) или потребителското име (т.нар. @handle) ще махат синята значка, докато модератор на Twitter не верифицира отново профила. 

В добавка, Мъск рекламира по-високата цена като "ограничена оферта", като обещава и скорошни нови бонуси.