Платеният абонамент към Twitter - Twitter Blue - ще излиза по-скъпо на потребителите с устройства на Apple, съобщи The Information. Те ще плащат 11 долара, с 3 долара повече от досегашната цена, ако се абонират през приложението за iOS.

Причината е 30-те процента, които Apple прибира от всички плащания в системата си. Този огромен дял от приходите от приложения е критикуван от години, до степен, че миналата година те обещаха някои приложения да могат да ползват плащания от външни системи.

И новият собственик Илон Мъск се възмути на комисионната, която Apple прибира от плащанията за новата му социална мрежа. Затова потребителите с iPhone-и и iPad-и ще плащат няколко долара повече, които да компенсират разликата. 

Те обаче ще имат опцията да си направят и абонамент онлайн, прескачайки Apple. В този случай той ще струва само 7 долара, с долар по-евтино от старата цена. 

За момента Blue абонаментът все още ще дава статут "верифициран профил", който предизвика множество проблеми при първия публичен тест на системата преди седмици.