Собственикът на новака в Серия А "Монца" - Силвио Берлускони, обеща цял автобус с проститутки в съблекалнята на футболистите, ако успеят да победят някой от грандовете в "калчото" до края на сезона, предаде БТА. Отборът, в който играе и българският защитник Валентин Антов, е 14-и в Серия А.

Бившият премиер на Италия даде обещанието по време на коледното тържество на отбора, а изказването му е записано на видео и разпространено в социалните мрежи, пишат местните медии.

"Казах на момчетата...сега ще играете с "Милан", "Ювентус"... Ако спечелите срещу един от тези топ отбори, ще ви докарам автобус пълен с к...и в съблекалнята", каза 86-годишният Берлускони с микрофон в ръка под бурните овации на присъстващите на тържеството.

Изказването на колоритния бизнесмен предизвика вълна от възмущение в италианските медии.

"Шега с лош вкус, която ви оставя безмълвен", коментира депутатката от опозиционната центристка партия Италия Вива - Даниела Сбролини, пише Ройтерс.

Силвио Берлускони беше обвинен през 2011 г. за секс с непълнолетна проститутка в едно от неговите прословути партита. По-късно бе оправдан, след като спечели обжалването с мотива, че не е знаел, че е непълнолетна.

Берлускони, който притежаваше "Милан" в продължение на три десетилетия, купи "Монца" през 2018 г.