Финалът на първия зимен Мондиал е Франция - Аржентина. Във втория полуфинал тази вечер "петлите" победиха изненадата на шампионата Мароко с 2:0 и в неделя ще защитават титлата си от Световното в Русия.

За 3-4 място ще спорят Хърватия и "атласките лъвове" ден по-рано.

Франция поведе още в 5-ата минута с гол на Тео Ернандес. Това бе първият гол във вратата на Мароко от началото на Световното, досега тимът бе допуснал само автогол. В 79-ата Рандал Коло Муани удвои след фантастичен пас на Килиан Мбапе.

Двата съперника удариха по една греда, "петлите" рано можеха да решат спора, но и африканците не се дадоха лесно, имаха положения, в края пропуснаха да направят последните минути интересни.

Франция и Аржентина спориха на осминафинал в Русия 2018, като бъдещите шампиони спечелиха с 4:3 в мач с два обрата.

На полуфинала присъства президента Еманюел Макрон, който видя успеха на сънародниците си в компанията на президента на ФИФА Джани Инфантино.

В 5-ата минута Антоан Гризман подаде за Килиан Мбапе, но нападателят на "Пари Сен Жермен" беше затворен. Топката достигна до Тео Ернандес, който я прати във вратата. 

В 10-ата африканците отговориха с шут на Азедин Унахи от дистанция, но Юго Лорис изби. Седем минути след това Хаким Зиеш остана сам в наказателното поле, но стреля неточно.

В средата на първата част капитанът на "атласките лъвове" Ромен Саис беше заменен принудително от Селим Амалах. 

Последваха силни изяви за "петлите". В 35-ата Килиан Мбапе получи пас от Чуамени, но защитата на Мароко временно се справи с опасността, а веднага след това Жиру шутира неточно. В 36-ата минута нов силен удар на Оливие Жиру срещна лявата греда. 

Краят на първото полувреме беше за мароканците. В 44-ата минута Ел Ямик на свой ред уцели страничния стълб на вратата на Франция.

Веднага след почивката Нусаир Мазрауи беше заменен принудително от Яхия Атия-Ала. Началото на втората част беше за Мароко, но африканците не успяха да създадат напрежение пред вратата, пазена от Лорис, въпреки опасните си влизания в наказателното поле. 

Франция търпеливо изчакваше своя момент, без да се опитва да доминира на терена. В познатия маниер те приеха играта в своята половина, отстъпиха топката и дебнеха за контри на празни пространства.

В 79-ата минута, само 44 секунди след появата си в игра от пейката, Рандал Коло Муани се разписа на празна врата за 2:0. Това е първо попадение за нападателя на "Айнтрахт" (Франкфурт) с екипа на Франция. 

В последните секунди на допълнителното време Жул Конде изчисти от голлинията удар на Абдерезак Хамдала.