ЦСКА официално обяви първите си две нови попълнения за годината. Това са латвийският вратар Максимс Уваренко и черногорският нападател Стефан Николич. И двамата са с "червените" от началото на зимната подготовка. Клубът тепърва ще привлича още футболисти, такава е практиката при Стойчо Младенов на всеки полусезон. Пък и при добри оферти може да се стигне до изходящи трансфери.

Максимс Уваренко е роден на 17 януари 1987 г. За последно е пазил на родния си клуб "Вентспилс". Има стаж и в чешки клубове. С привличането на Уваренко се засилва конкуренцията на вратарския пост в ЦСКА, където Якуб Дивиш, който допусна няколко груби грешки през есента, вече не може да се чувства сигурен титуляр. Не е изключено и да се стигне до раздаля с него, научи Клуб Z.

Черногорецът Стефан Николич пък е роден на 16 януари, но през 1990 г. Той е бивш юношески и младежки национал на страната си. Нападател, обличал екипа на ОФК "Београд", белгийския "Лиерс", румънските "Политехника" и "Стяуа" и корейския "Инчеон". Беше част от "Стяуа" при последния сблъсък между двата отбора през лятото на 2011-а за Лига Европа. Тогава румънските армейци продължиха напред след 2:0 и 1:1 в София.

В момента ЦСКА е на дълга подготовка в Турция.