Френският президент Еманюел Макрон обяви, че изпитва огромно уважение към Лионел Меси, чийто отбор Аржентина ще се изправи срещу Франция на финала на Световното в Катар в неделя, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В може би последния си мач на Мондиал Лео ще опита за първи път в кариерата си да спечели единствения трофей, който му липсва.

Той добави, че изпитва огромно уважение "към чудесния" отбор на Аржентина, но остава оптимистично настроен, че Франция ще спечели трофея, защото отборът е добре подготвен и разполага с чудесна комбинация от млади и опитни играчи.

"Мисля, че сме фаворитите", убеден бе Макрон.

Френският президент вчера беше в Ал Кор, където Франция си осигури място на финала с победа с 2:0 над Мароко. Той каза, че ще се завърне в Катар за финала на стадион "Лусаил".

Държавният глава бе в ложите на "Лужники" в Москва преди повече от 4 години, когато Франция победи Хърватия и седна на трона.

Меси: Рекордите са хубаво нещо, но предпочитам титлата 

В неделя Лео Меси може да подобри още един рекорд - ако играе, той ще има 26 мача на Световно, като ще изпревари Лотар Матеус. Сега двамата имат по 25.

"Рекордите са хубаво нещо. Но по-важно е да постигаме отборни успехи, това е голямата цел. Само на една крачка от успеха сме след дълга и тежка борба. Ще направим всичко възможно този път да успеем", каза Меси, цитиран от портала Ole.

Преди 4 години Франция надви Аржентина в осминафинал с 4:3.