Първият мандат за правителство се провали - но след ГЕРБ следват "Продължаваме промяната", които имат още по-малко сигурни гласове. 

Могат ли ПП и ДБ да съставят кабинет? Ако и те се провалят, кой е фаворит за третия мандат, който президентът избира? По политическата тема на седмицата (и месеца, и тримесечието почти) разговаряме с политическия репортер на Клуб Z Пламена Игнатова.

Според нея политиците, които получават мандат, нямат избор - длъжни са да демонстрират поне опит да съставят правителство. Възможните варианти обаче са нелицеприятни за електората на почти всяка партия, и предполагат плаващи мнозинства, които обаче ще доведат до отново много нестабилен кабинет.

"Кои партии се страхуват от служебния кабинет на Румен Радев? ПП, всички други партии работят много добре с Радев. И БСП, които въобще не работят с него", отбеляза Игнатова.

Възможно ли е правителство на малцинството на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" - само със 73 депутати? Или ще има правителство с третия мандат на всяка цена?

И ако всичко това са миражи, новите избори ще ни дадат ли различен парламент, който да ни изкара от политическата криза?

Гледайте новия Z-Каст 107:

Слушайте Z-Каст и в платформите SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.