Истинска вълна от съпричастност се развива в Своге в полза на лечението на Вася Малинова - млада майка на две деца от града.

"Вася се бори с коварната болест рак вече доста време. До сега Вася и семейството й успяваха сами да се справят с покриването на разходите по лечението й. За съжаление, средствата са изчерпани, а на Вася й се налага да премине още един курс на лечение.

Преди броени дни тя заминава по спешност за клиниката в Турция, където след като първоначално е диагностицирана с рак на гърдата, след това откриват разсейки в белия дроб, а сега лекарите откриват и разсейки в мозъка. Вася е подложена на агресивна и тежка химиотерапия и лъчетерапия, стойността на която е около 5000 лв.

По първоначални сметки Вася ще трябва да премине през 12 такива. Освен разходите за тях, на семейството й са нужни и средства за престоя в болничното заведение и транспортните разходи. Така общата сметка на паричните средства, които са нужни на Вася възлиза на 100 000 лв.", написа нейната приятелка Цветослава Петкова преди 6 дни.

Оттогава насам детски магазин, кафенета, сладкарници, фрешбарове, най-известната пицария в града вече обявиха часове на определени дати, в които всичко спечелено ще бъде в подкрепа на Вася.

Вече са разнесени десетки кутии за събиране на дарения кеш.

На 17 декември на градския стадион ПФК "Спортист Своге", ФК "Сините орли", ФК "Зенит" и Отбор "Ветерани" организират футболен турнир в подкрепа на кампанията на младата майка. Събраните средства от билетите за вход по 10 лв., ще бъдат преведени по нейната сметка.

От понеделник 19 декември, на площада в планинския градец ще бъде разположен коледен фургон, където освен за хапване и греяно вино, всеки може да предостави ръчно избработени сувенири за предстоящия благотворителен базар на 22-ри.

Същевременно приятелка на Вася отчита всеки лев - вчера тя написа, че са събрани вече 90 000 лв.: 

"Няма и седмица от стартирането на кампанията, а вече сме на финалната права! Още малко трябва да впрегнем всички сили, докато постигнем целта и осигурим на прекрасната Вася всички средства, нужни за лечението й", съобщи Цветослава Петкова.

Може и Вие да помогнете: 

IBAN: BG76STSA93000020947133 - Вася Малинова