Аржентинският национален селекционер Лионел Скалони не пожела да разкрие плановете си за финала на Световното срещу Франция в неделя, пише агенция Ройтерс.

Скалони бе запитан на официалната пресконференция преди мача дали ще пусне трима централни бранители, за да даде допълнителна подкрепа на десния бек Нахуел Молина срещу Килиан Мбапе, но треньорът предпочете да остави картите скрити.

"Вече сме се спрели на конкретна стратегия и ще играем по начин, по който можем да се представим възможно най-добре във всички фази на играта. Имаме си план, който трябва да изпълним. Надявам се изходът да бъде такъв, както срещу Нидерландия на четвъртфиналите, но по възможност да избегнем цялата драма с дузпите", каза Скалони.

След като загуби срещу Саудитска Арабия на старта, Скалони направи важни промени. Младоците Енцо Фернандес и Хулиан Алварес станаха твърди титуляри, а схемата бе сменена. Той използва трима централни защитници срещу Нидерландия и трима вътрешни полузащитници срещу Хърватия, които имаха за цел да неутрализират плеймейкъра Лука Модрич. 

Ако Скалони реши да не хвърля Молина срещу Мбапе в индивидуален двубой, това означава, че по всяка вероятност Кристиан Ромеро ще действа до крайния бранител.

"Мбапе може да бъде спрян само с отборна игра. Франция обаче има много други оръжия и ще обърнем внимание на всяко едно от тях. Неделният двубой не е Меси срещу Мбапе, а Аржентина срещу Франция. И двата отбора имат достатъчно на брой футболисти, които решават мачове", продължи той.

След като Аржентина победи Хърватия на полуфиналите, Лионел Меси потвърди, че неделният мач с Франция ще бъде последен за него на международно ниво.

"Ако това е така, дано той се оттегли със световна титла. Това ще бъде много важно за него, а и не мога да се сетя за по-добър сценарий за край на кариерата му с националния отбор", завърши Скалони.

Франция може би е действащ шампион и фаворит на предстоящия финал, но аржентинците разполагат с "най-добрия футболист за всички времена" и ще искат да го изпратят с титла.

Това заяви вратарят Емилиано Мартинес.

"Също като в Бразилия, където хората смятаха домакините за фаворити за титлата, сега това е Франция. Хората може и да им дават предимство, но ние разполагаме с най-добрия футболист за всички времена", заяви вратарят на “Астън Вила”.

Меси играе за пети път на Световно първенство, но до момента не е ставал шампион. Той се доближи най-много преди осем години в Бразилия, но бе спрян на финала от Германия.

"Той е много щастлив и това дава отражение на играта му на терена", рече Мартинес.

"Меси игра превъзходно и на Копа Америка. Той показа най-доброто от себе си не само тогава, но и сега на Световното първенство. Дори мисля, че в момента е една идея по-добър. Той е щастлив, дава ни енергия и е пълно удоволствие да бъдеш около него. Помощта му е неизмерима".

Катар се препълни с аржентинци по време на Световното първенство и Мартинес се надява отборът да продължава да се отблагодарява на феновете за подкрепата.

"В първия мач паднахме от Саудитска Арабия, но никой не загуби вяра. Отнесохме тежък шамар, но подобрявахме играта ни мач след мач. Знаехме, че срещу Мексико и Полша ни чакат два финала и ги изиграхме точно като такива. От самото начало правим всичко по силите ни, за да браним националната фланелка", продължи Мартинес.

За Мартинес трудностите не са новост. Вратарят е бил многократно преотстъпван на отбори като “Родъръм” и “Рединг”, а по време на финала през 2014-а той тъкмо бе завършил престой в “Шефилд Уензди”.

"Трудно ми е да не мисля колко трънлив път изминах към утрешния финал. Напуснах родината ми много млад, а сега цялата страна ме подкрепя страстно. Това е нещо наистина специално", завърши стражът на аржентинците.