Аржентинци доминираха в индивидуалните награди на Световното, след като записаха триумф с 4:2 след дузпи (3:3 в редовното време и продълженията). Те взеха три от четирите отличия.

Лионел Меси спечели "Златната топка" за най-добър футболист. №10 грабна приза и през 2014 г. в Бразилия, макар че тогава му загорча, тъй като "албиселесте" загуби от Германия с 0:1 след продължение. 

В може би последния си мач на Световно Меси стана световен шампион - единственото голямо отличие, което му липсваше.

Килиан Мбапе е носител на "Златната обувка" за голмайстор с осем попадения. Той имаше престрелка с Меси на финала, но в крайна сметка аржентинецът остана със седем. Звездата на "Пари Сен Жермен" стана едва вторият футболист с хеттрик на Мондиали - след Джеф Хърст в далечната 1966 г.

Мбапе има и четири гола от Световното в Русия.

Емилиано Мартинес пък получи "Златната ръкавица" за най-добър вратар на Световното първенство. Той допусна осем попадения в седем мача и бе в основата на победите срещу Нидерландия и Франция при изпълненията на дузпи. Хвана общо три удара.

ФИФА обяви за най-добър млад футболист на турнира аржентинеца Енцо Фернандес. 21-годишният футболист на "Бенфика" игра в седем срещи и бе титуляр в пет от тях, включително от началото до края на финала с Франция. Вкара един гол на Мексико.