Twitter Blue, платената версия на социалната мрежа, активира нови предимства за абонатите, включително „приоритетно класиране в разговорите“ и качване на видеоклипове с дължина до 60 минути, съобщи TechCrunch.

И двете функции бяха обещани от Илон Мъск преди месец. За това удоволствие абонатите плащат по 8 долара месечно.

Това означава, че отговорите на хора с платен акаунт ще се виждат преди тези на хората без. Това позволява на потребители с малко последователи да "блеснат" в социалната мрежа и бързо да получат много.

Според поддръжката на социалната мрежа, това ще помогне и да се виждат по-малко измами, спам и ботове. Не е ясно обаче какво спира тях да си плащат.

Ще са позволени клипове до 60 минути или 2 гигабайта с резолюция до 1080p, или FullHD Качество, но само в десктоп версията. През смартфон ограничението ще продължава да е 10 минути.

Twitter също така отбелязва, че може да „промени или адаптира вашето оригинално видео за разпространение, синдикиране, публикуване или излъчване от нас и нашите партньори“ или да промени битрейта/резолюцията в зависимост от скоростта на интернет на зрителя.

Мъск обещава и да плаща на създателите на съдържание, дори по-добре от YouTube - но не е ясно дали това ще стане с реклами или по друг начин.