"Ливърпул" е на път да привлече първото си ново попълнение в зимния трансферен период на 2023 г.. Това е 23-годишният нидерландски нападател Коди Гакпо от ПСВ "Айндховен". 

Очаква се в близките часове той да лети за Острова, за да премине медицински преглед и подпише личния си договор. Според редица медии трансферната сума е около 45 милиона евро и е рекордна в историята на "Айндховен".

Гакпо бе титуляр за Нидерландия на Световното в Катар, като вкара три гола в груповата фаза. Той може да играе на върха на атаката и по фланговете.

Любопитно е, че Гакпо бе трансферна цел на "Манчестър Юнайтед" през лятото, нещо, което няколко пъти призна и самият той. Когато обаче очаквал да премине при "червените дяволи", сделката пропаднала.

По-късно бе тиражирано, че "Юнайтед" просто е свършил парите през лятото, след като взе шестима нови. Твърдеше се, че Гакпо още е в радара на Ерик тен Хаг, само че Юрген Клоп го изпревари. 

Германецът поискал ново попълнение в атаката заради многото контузени. Този сезон крилото изигра 14 мача в нидерландското първенство, отбеляза 9 гола и даде 12 асистенции.