Новак Джокович се завърна в Австралия 11 месеца след фарса с депортирането му преди Откритото първенство на страната - първия за годината турнир от Големия шлем.

Австралийските медии съобщават, че сърбинът е пристигнал със самолет в Аделаида, където ще играе на турнир от 1 януари в подготовка за "Аустрелиън оупън", на който тази година нямаше възможност да защитава титлата си.

Ваксините за гости на Австралия вече не са задължителни, а новото правителство отмени 3-годишната забрана на Ноле да влиза в държавата. Той е неваксиниран и това е причината за депортацията в средата на януари т.г. Бе спрян на летището, допуснат след обжалване, но в крайна сметка отпратен. Сагата продължи малко повече от две седмици.

"Вярвам, че феновете ще реагират добре и ще проявят уважение към Джокович. Ние имаме високо образована спортна публика и специално говоря за хората, които гледат и обичат тенис", заяви директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли, който беше гарантирал виза на Ноле в края на м.г.