Румънската дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризма, която чака девет месеца братята Тейт да се завърнат в Румъния, ги задържа по обвинения за трафик и експлоатация на жени, съобщава румънското издание Gândul.

Интересното е, че румънските власти научили, че братята са на тяхна територия от видео, предназначено за Грета Тунберг, което Андрю Тейт е публикувал в туитър.

По рано тази седмица Андрю Тейт се заяде с климатичната активистка, като се похвали със своята колекция от 33 автомобила, които харчат много и още повече замърсяват околната среда, като се обърна към нея:

"Моля, прати ми имейл, за да ти дам пълен списък на колите си и съответните огромни емисии, които произвеждат".

"Да, моля, просветете ме, пишете ми на електронната поща малъкпенис@започнидаживеешсвояживот.com", е отговорът на Грета Тунберг.

Това се превръща в една от най-популярните публикации в Twitter за всички времена.

Андрю Тейт публикува своеобразен видео отговор. Той е облечен с роба и пуши пура. На видеото се вижда как някой му подава пица в картонена кутия, а Тейт отправя поредното си заяждане към Тунберг, казвайки, че никога не би я рециклирал.

Часове по-късно Тейт е арестуван в Румъния заедно с брат си Тристан Тейт във връзка с дело за трафик на хора и експлоатация на жени.

Твърди се, че това никога не би се случило, ако кутията от пица в отговора до Грета не бе влязла в кадър.

Надписът е от румънска верига пицарии. Това помага на румънските власти да потвърдят, че Тейт се намира на тяхна територия и да действат. Те отдавна следят социалните му мрежи.

Разбира се, Грета Тунберг не пропусна възможността да си "върне" на Андрю Тейт за заяждането. Веднага след новината за ареста му тя туитна:

"Ето какво се случва, когато не си рециклираш кутиите от пица".

Бившият кикбоксьор Андрю Тейт е известен със сексистките си коментари в социалните мрежи. Фейсбук и инстаграм вече забраниха профилите му именно заради женомразки изказвания. YouTube последва примера им. TikTok също така продължава да изтрива съдържанието, което феновете на инфлуенсъра публикуват там.

Тейт печели милиони месечно от програмата си Hustler's University - де факто мрежа от глупи в платформата Дискорд, като всеки потребител плаща по 50 долара месечно членски внос. Клиентите получават базисни уроци за печелене на пари, които съвсем безплатно могат да бъдат открити в "Гугъл" и "Уикипедия". До края на август 2022 г. "университетът" предлагаше метод за "студентите" да печелят пари, като разпространяват линкове за присъединяване към програмата. При въвеждането на нов "студент" поканилият го взимаше малък бонус. Така на практика Hustler's University функционираше като класическа пирамида. Тази схема бе прекратена в края на лятото, след като Тейт бе изхвърлен от споменатите по-горе социални мрежи. Днес в "университета" на задържания инфлуенсър има над 100 000 души.   

Тейт и последователите му използват много популярни изрази от екшъна "Матрицата" - при присъединяването към Hustler's University "студентите пият "червеното хапче" и "напускат "Матрицата". След новината за ареста лицата, поддържащи профила на Тейт в "Туитър", публикуваха следното съобщение в социалната мрежа:

"Матрицата изпрати своите агенти".

Илон Мъск застава твърдо зад задържания за трафик на хора кикбоксьор. Собственикът на "Туитър" сподели на профила си снимка на Нео от "Матрицата" със съобщението:

"Ами ако ви кажа, че единственият начин да избягате от "Матрицата" е да забравите всичко, което сте научили и да построите наново цялата си система от вярвания на основата на критичното мислене и анализирането".