През изминалата 2022 година се научих на едно ново нещо – да си проверявам всяка сутрин хороскопа. Обаче гледам само хороскопа на Алена, никакви други не признавам. Алена явно е преживяла тежка травма в  отношенията си с някой Овен и искрено ненавижда всички от тази зодия. Няма ден, в който да не пророкува нещо гадно за Овните, към които принадлежа и аз. То са банкрути, то са разводи, то са уволнения... направо не знам как ги измисля 365 такива през годината. Ето вчера, например, препоръча на Овните да пътуват по празниците и после каза, че ги чакат много катастрофи.

Защо тогава си я причинявам ли? Ами като чуеш още сутринта нещо такова, то кой знае какво по-лошо не може да ти се случи през деня, а вечерта като се прибереш още жив и горе-долу здрав у дома, си викаш: „Егати късметът беше тоя ден!“ Така че Алена ме зареждаше позитивно през цялата година.

Разказвам ви го това, защото след няколко часа ще чуете поредната новогодишна реч на президента Румен Радев. А тия речи, убедена съм, му ги пише Алена. Всичко, дето го мисли само на Овните, Радев го пробутва на всички зодии. Мъка, стрес, мизерия и мрънкане в продължение на поне 20 минути, увенчани накрая с химна и Дунавското хоро. Какво по-българско от това? Но понеже не всички българи са мазохисти, разбрах, че рейтингът на обръщенията на Радев главоломно спада през последните години.

Затова предложих на екипа му тая година вместо да се мъчи да измисля поредната си безкрайно тъжна и песимистична реч, да вземе да направи едно хороскопче за 2023-та и така ще прикове отново вниманието към себе си.

Даже му го написах, опитвайки се да спазя неговия новаторски стил в новогодишните речи. Сигурна съм, че  и да не го прочете едно към едно, ще спази поне идеята и настроението му.

"Новогодишен хороскоп-обръщение

Скъпи съграждани, съселяни и долни селяци! И тази година отмина в хаос, непосилни заеми и катастрофални световни събития. Българските политически партии се доказаха като абсолютно излишни, а българските граждани показаха, че са си селяни и им трябва мъдра и твърда президентска ръка. Отново всички надебеляхте, заборчляхте и за цели 12 месеца пак никой не ви хареса, затова не правите секс, а България загива в демографска криза. Но и да бяхте правили секс, България нямаше да се спаси, защото освен грозни, сте и глупави. Необходима ви е мъдра президентска глава, която да ви направлява в тоя скапан живот, за да изкарате криво-ляво до следващата Нова година. С това не искам да намекна, че ми се ще да въведем президентска република, но го намеквам. Ако ме направите цар-президент, ще отслабнете и ще правим секс редовно. Аз с вас, не вие с мен.

Хвърлих един поглед към звездите, а те потвърдиха моите най-страшни опасения. Всички ще умрем. Ето и отделно по зодии какво ви чака през 2023.

Овен

Чакат ви още много хороскопи на Алена. Все някога тя ще познае.

Телец

Учтиво ви наричат почитатели на гурмето, а всъщност сте си дебели свине. През изминалата година преяждахте редовно, но това ще се промени. В 2023-та ви чакат много диети. Пак ще сте дебели, но поне ще сте гладни.

Близнаци

Ще спечелите изборите, само ако продължите да ми се подмазвате. Делкаме електората и няма да ви пускам повече дронове в спалнята.

Рак

Тая зодия не знам защо изобщо съществува, според мен е напълно излишна.

Дева

Имате ОКР. Тоест като излизате от вкъщи, винаги се връщате поне още три пъти, за да се уверите, че ютията е изключена, да опънете ресните на килима и да тръгнете напред с ляв крак. През 2023-та това ще се оправи. Просто ще спрете да излизате изобщо.

Везни

През 2022-ра взехте бърз кредит. През 2023-та момчетата от една партньорска фирма ще ви помогнат да го върнете.

Скорпион

Ще се наложи да идете спешно на зъболекар. Ще отлагате до последно и накрая ще отидете при единствения, който още работи в града ви. Едва в чакалнята ще установите, че той е емигрирал завинаги в Испания, което е адски неприятно за вас, но пък изключително приятно за него.

Стрелец

През 2022-ра завързахте интересно виртуално приятелство с атрактивна блондинка в интернет. През 2023-та най-сетне ще се срещнете, за да изпълните сексуалните си фантазии. Е, ще установите, че нито е атрактивна, нито е блондинка, плешив е, потен е и има корем, но нима това може да попречи на любовта?

Козирог

Цела година мрънкахте, ще мрънкате и догодина. Друго интересно не виждам в звездите.

Водолей

Хората са учтиви и затова казват, че сте духовна личност. Не им вярвайте, тотално куку сте си и нещата ще се влошават. Не давайте пари на заем.

Риби

Не взимайте пари на заем от Водолей, тотална кукувица е. Дори и аз няма да мога да ви спася, ако не ги върнете навреме, а със сигурност няма да можете.

Пожелавам ви една плодотворна, интересна и наситена с неочаквани събития нова 2023 година. Ако мислите, че след пандемията и войната всички беди вече са преодолени и ни предстои само радост и веселие, лъжете се. Още не сме отметнали астероида и нападение на извънземните. Така че не се радвайте, бъдете нащрек! А сега – Дунавското. А, не можело, нямали сме правата и няма да го пускаме? Еми аз какво ви казах... Бедите дебнат зад ъгъла!"