Валери Божинов ще се присъедини към подготовката на "Добруджа" (Добрич) в началото на следващата седмица, информира клубният сайт. 

Президентът на клуба Йордан Йорданов съобщи новината за радио "Добруджа", предава БТА. Бившият футболист на "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър Сити", "Спортинг", "Левски" и националния отбор на България не само ще води атаката на "Добруджа", но ще направи и своите първи стъпки в треньорската професия.

Той ще бъде в треньорския щаб на Сашо Ангелов, заедно с помощник-треньора Стефан Славов. Директорът на детско-юношеската школа на "Добруджа" замени на тази позиция Мирослав Начев. След есенния полусезон той се раздели с жълто-зелените и се завърна в "Черноморец" (Балчик).

"Добруджа" няма да разчита повече още на вратаря Денислав Жеков, както и на нападателя Андриан Димитров. Голмайсторът на отбора за миналия сезон днес бе представен от "Спартак" (Варна) като сигурно ново попълнение. Той обаче има действащ контракт с "Добруджа", а договорка между двата клуба няма. Оферти за привличането на Андриан Димитров са постъпили и от други отбори от Първа лига, което означава, че той повече няма да носи жълто-зеления екип, дори и да не се стигне до трансфер в "Спартак".

Първата тренировка на "Добруджа" за годината ще се проведе в сряда, от 14.00 часа, на стадион "Дружба" в Добрич и ще бъде отворена за феновете. Очаква се 5 нови попълнения да започнат подготовка с отбора, като на този етап Йордан Йорданов издаде, че те идват от "Левски", ЦСКА 1948 и от чужбина.

"Очаквам не само да се спасим, а да завършим малко по-напред от местата над чертата. Има всички предпоставки да се поздравим с едно по-добро класиране", заяви президентът на ФК "Добруджа".