Харесвам Том Круз. Докато има шанс мисията да бъде изпълнена, трябва да се работи упорито.

Това обяви кандидатът за премиер на ПП Николай Денков пред "120 минути" по Би Ти Ви.

"Аз харесвам Том Круз, така че докато има шанс мисията да бъде изпълнена, трябва да се работи упорито. Всъщност ние се опитахме да я постигнем, но беше ясно, че имаме малко народни представители. В малцинство сме и въпросът беше как да подходим", каза той.

Според него има два начина да се формира мнозинство – да се поставят общи цели и задачи или да се раздават постове и публични ресурси.

"Второто не ме интересува – аз не смятам, че то е добро за България. Въпросът беше дали можем да постигнем целта си чрез първото", уточни той и допълни, че най-важният въпрос е накъде трябва да върви България. "В пленарна зала видях сблъска между три напълно различни представи за това как трябва да се развива България. Много е изкушаващо да кажете, че този не харесал оня, че третият е по-груб и затова говори така. Истината е, че ние имаме остра политическа борба между три различни представи за развитието на страната ни".

По думите му първият е досегашният модел на ГЕРБ.

"Той има някои хубави страни, но неговата лоша страна е, че голяма част от средствата отиват в неподходяща посока и това забавя развитието на България. Освен това правосъдната система не работи и хората го усещат".

Втората представа била на „Възраждане“ – трябва да се излезе от Европейският съюз и страната да тръгне в кардинално различна посока.

"Нашата представа и тази на "Демократична България" е, че ние имаме огромен потенциал, но за да се реализира той, трябва да си свършим работата по реализирането на реформите и пълното ни интегриране в ЕС", каза още той.