Социалната мрежа Twitter продължава да съкращава хора, включително ключовите модератори на съдържание, които решават какво да трият и кого да блокират, съобщи Bloomberg.

В петък компанията на Илон Мъск e премахнала старшия директор по политиката на приходите, както и поне дузина работници, които развиват политиката за идентифициране на дезинформация и модератори от глобалния екип за обжалване.

Според Ела Ървин, началника дирекция "Доверие и безопасност", става дума най-вече за консолидиране на екипи под общ началник. Премахнати били само хора, чиито обем на работа не бил достатъчно голям. Twitter всъщност увеличавал броя на работещите по обжалванията, твърди Ървин.

Макар да е малък брой хора в сравнение със стотиците съкратени преди седмици, работещи в компанията твърдят че на 21 ноември Мъск е обещал да няма повече съкращения. Компанията обаче продължи съкращенията и през декември, видно и през новата година. Откакто закупи и пое контрола над компанията, милиардерът е намалил служителите на Twitter с над 26% - с около 2000 души от първоначални 7500.