Сириец, собственик на транспортна фирма, който хем е на три вида дрога, хем обаче "книжката много си му трябва"... Така описаха днес от КАТ на СДВР главния герой на уникалния случай, при който млади столични полицаи отказаха 10 000 евро подкуп.

Нещо повече - след задържането си човкът качил мизата с още 3000 лв. джобни и скъп златен часовник.

Всичко това стана ясно на късен брифинг от разказа на един от участниците от столичната Пътна полиция.

След полунощ ченгетата се отзовават на сигнал за скандал между двама водачи на бул. "Ал. Дондуков" и "Мария Луиза" (при ЦУМ). Единият водач реагирал положително на канабис, амфетамин и метамфетамин.

При задържането му обаче и настаняването в полицейската кола той се оплакал, че го стягат белезниците и помолили да му ги разхлабят.

Тъй като направили това, в ръцете му изненадващо се оказали 2 пачки с купюри от по 50 евро.

"Той ги прибута с крак към нас", разказа днес младият сружител на МВР.

Как е възможно - униформените описаха, че при първоначалния обиск следят само за опасни предмети - например оръжия, с които задържаният да не се нарани.

Веднага младите от автопатрула докладвали на н-к групата, който вече така и така бил на мястото преди тях.

На място дошъл криминален екип на 5-о районно, който описал 200 съвсем редовни банкноти от по 50 евро.

Но... това не е всичко

Впоследствие, когато дошъл въпросният началник група, двамата с редови полицай тръгнали да возят нарушителя за кръвна проба към ВМА.

Сириецът явно не се предавал лесно - заявил, че има и около 3000 лв. в джоба както и златен часовник

"Той заяви, че желае да ни даде същите, тъй като обяви, че свидетелството му е много необходмо."

Сирийският гражданин има български документи за бежанец. Обяснил, че се занимава с транспортен бизнес между Турция и България.

На журналистичеки въпрос, младият полицай каза, че и за момент не се е замислил дали да не вземе впечатляващата сума.

Това не му е бил първи опит за подкуп - досега е имал трима, и тримата са задържани.

Сумите обаче са били от 20 до 200 лв.

Арестуван е в четвърто РУ.

По едно съвпадение напоследък пак в центъра бе ужасяващата катастрофа на Георги Семерджиев, който уби 2 момичета вечерта на 5 юли. Тя повлече след себе си разплитане на цяла верига от зависимости на ченгета, покривали неуспелия бивш футболист.

Макар, че най-близката му Симона Радева бе служител на Първо, нейният "официален" приятел - също уволнен от МВР, пък бе служител на Четвърто районно.

Междувременно малко по-късно днес бТВ съобщи, че 19-годишен водач без книжка е блъснал няколко коли в София.  От полицията съобщават, че шофьорът е задържан, след като не е спрял автомобила си за проверка.

По-късно бе допълнено, че той е блъснал и полицай. Инцидентът е станал на бул. „Черни връх” и ул. „Люботрън”. Неправоспособният водач също е задържан от служители на 4-то РУ.

Той е отказал проба за алкохол, а тази за наркотици е отрицателна. От СДВР съобщават, че мъжът няма шофьорска книжка. По чудо няма пострадали пешеходци.

На снимките са вижда, че тийнейджърът управлява мерцедес - поне на око - за доста над 100 000 лв.