Предизвикалите полемика мемоари на принц Хари станаха най-бързо продаващата се книга във Великобритания в раздела нехудожествена литература от 1998 г., откакто се води статистика, предадоха Пи Ей медия и ДПА, цитирани от БТА.

Според сайта "Нилсън БукДейта", който събира и предоставя информация за дистрибуцията и продажбите на книги, от получилата широко медийно отразяване автобиография на Хари "Резервен" са продадени 467 183 копия през първата седмица от пускането ѝ на пазара.

В книгата, която бе пусната за продажба на 10 януари, Хари твърди, че принц Уилям го е нападнал физически и се е шегувал с неговите паник атаки, както и че крал Чарлз Трети е поставил собствените си интереси над тези на Хари и е завиждал на Меган и Кейт, съпругите на Хари и Уилям.

Книгата счупи предишния рекорд от 210 506 копия, поставен от първата готварска книга от поредицата "Щипка ням-ням", написана от Кей Алисън през 2019 г.

Данните не включват електронни и аудиокниги, а се отнасят само до продажбите на физически копия.

"Резервен", която в действителност е написана от американския автор Джей Ар Моурингър, е единствената нехудожествена книга в топ 10 на най-бързо продаващите се книги във Великобритания. Начело на тази класация е са четири от книгите на Джей Кей Роулинг за Хари Потър, пето място е за "Изгубеният символ" на Дан Браун, а "Резервен" се нарежда на шесто място. Абсолютен лидер е "Хари Потър и Даровете на смъртта", от която са продадени 2,63 милиона копия през първата седмица от пускането ѝ в продажба през 2007 г.