Звезди от света на киното, телевизията, спорта, музиката и модата ще бъдат водещи на тазгодишната благотворителна гала вечер в музея "Метрополитън", която трябва да се проведе на 1 май, съобщи АП.

Сред тях са Роджър Федерер, Пенелопе Крус, Дуа Липа, Ана Уинтур.

"Развълнуван съм да се върна в Ню Йорк и да бъда един от водещите", написа Федерер в Инстаграм.

 

Събитието ще бъде посветено на Карл Лагерфелд.

В сряда беше обявен и дрескодът. Не е изненадващо, че той е "почит към Карл". Покойният Лагерфелд работеше за "Шанел", "Фенди", "Клое". Германският моделиер почина на 85 години през 2019 г. 

Изложба в Института за костюми на "Метрополитън" под надслов "Карл Лагерфелд: Линия на красотата" ("Karl Lagerfeld: A Line of Beauty") ще покаже 150 модела на дизайнера, както и оригинални скици, рисувани от него.

Благотворителното събитие, което традиционно се провежда в първия понеделник на месец май, има за цел набиране на средства за Института за костюми на музея за изкуство "Метрополитън". Галавечерта същевременно е светското събитие на годината в Ню Йорк като много от знаменитостите, поканени да присъстват, отдават всичките си усилия, за да впечатлят с визия, дори с цената на ексцентричност на ръба на добрия вкус.

През 2022  г. водещи на Мет Гала бяха Реджина Кинг, Блейк Лайвли, нейният съпруг Райън Рейнолдс и Лин-Мануел Миранда. Събитието обаче се запомни основно с Ким Кардшиян, която се появи, напъхана в една от емблематичните рокли на Мерилин Монро, с която кинозвездата пее през 1962 г. "Честит рожден ден" за Кенеди.