След тежката загуба на барабаниста им Тейлър Хокинс от Foo Fighters обявиха първи дати за 2023 г. Бандата ще се появи пред публика за пръв път след двата трибютни концерта в памет на Тейлър - в Лондон и в Лос Анджелис, които сами по себе  си станаха исторически събития.

Групата се завръща с поне четири американски участия на големи фестивали - в Бостън (25 май), Кълъмбъс, Охайо (28 май) и Манчестър, Тенеси (на 18 юни) и на фестивал на "Харли Дейвидсън" в Милуоки в средата на юли. На 9 септември пък ще са в Сао Паулу, Бразилия.

Интересно е, че на първия фест те ще са в компанията освен на  Queens of the Stone Age и на Аланис Морисет - чиито барабанист Тейлър беше, преди да се присъедини към Foo Fighters. На другите лайвове ще ги съпътстват Tool, Kiss, Роб Зомби, Suicidal Tendencies, Korn, Кендрик Ламар, Шерил Кроу.

На 31 декември бандата направи изявление за бъдещето си без забележителния барабанист и шоумен:

„Докато се сбогуваме с най-трудната и трагична година, която групата ни е познавала, си спомняме колко сме благодарни на хората, които обичаме и ценим най-много и за любимите хора, които вече не са с нас.

Създадохме Foo Fighters преди 27 години, за да представим лечебната сила на музиката и желанието за живот и през тези 27 години нашите фенове изградиха световна общност, мощна система за подкрепа, която ни помогна да преминем през най-мрачните времена заедно. Място, където да споделим нашата радост и нашата болка, нашите надежди и страхове и да се присъединим към хора на живота заедно чрез музика.

Без Тейлър никога нямаше да станем групата, която бяхме, и без Тейлър знаем, че ще бъдем различна група занапред."

Досега няма отговор на най-важния въпрос - кой ще е заместникът на Хокинс, пише изданието Utimateclassicrock.com. Или защо не - кои ще са, ако са повече от един.

Фенове по форумите спрягат най-често името на Джош Фрийз - може би заради свиренето му с бандата на споменатите два концерта в памет на Хокинс. Това обаче са само спекулации, непотвърдени официално.

Хокинс умря на 25 март м. г. в хотел в Богота, Колумбия.